Workshops

Hersenwerken
Deze workshop is geschikt voor iedereen die de hond aan het werk wil zetten en extra uitdaging en afleiding wil bieden, zeker met oog op onze jaarwisseling en het slechte weer.
Leer de hond om te werken met zijn neus. De hond ontspant, wordt mentaal uitgedaagd en kan zijn energie goed kwijt.
U krijgt handige tips om de hond lekker bezig te houden in en om het huis. Daarnaast krijgt u uitleg over huis-, tuin- en keukenvoorwerpen en de veiligheid hiervan.
Deze workshop is ook heel geschikt voor honden met blessures en honden met lijnrust vanwege een operatie, en hierdoor hun energie niet kwijt kunnen. Ook pups kunnen meedoen aan deze uitdagende spelletjes.
Het is belangrijk dat de hond basiscommando’s kent en ontspannen kan werken met de baas.
 
Locatie Kerkweg 19, Spaarndam/ achter Penningsveer/ Waarderpolder
Dinsdag 30 januari om 18.00-18.40 uur.
Kosten €13,-
 
Zelfbeheersing
De nadruk ligt bij deze workshop op zelfbeheersing, samenwerken, rust en spel.
De tijd dat er voertjes uit de handen wordt gegrist is voorbij. U leert de hond dat zelf beheerst gedrag veel meer oplevert, dan bijvoorbeeld druk om u heen blijven springen. Ook oefeningen waarbij er gewerkt wordt aan meer aandacht en oogcontact voor de baas, komen aan bod.
Het is belangrijk dat de hond basiscommando’s kent.
 
Locatie Kerkweg 19, Spaarndam/ achter Penningsveer/ Waarderpolder
Binnenkort
Kosten €13,-
 
Tricks en trucs
Er wordt gewerkt aan verassende en spectaculaire trucs die geschikt zijn voor honden van alle leeftijden. Kinderen kunnen onder toezicht van hun ouders met deze leuke workshop meedoen. Ergens een leuke truc gezien? Geef het ons door, dan kunnen we dit zeker meenemen in de workshop.
Het is belangrijk dat de hond basiscommando’s kent en ontspannen kan werken met de baas.
 

Vrijdag 26 juni om 20.00 uur

Vrijdag 20 juli om 18.30 uur

Locatie Haarlem

 

Prijs: €13,-

 
Hoopers
In deze workshop staat samenwerken en plezier beleven met de hond voorop.
We leren de hond door de Hoops, om een ton en door een tunnel te leiden.
Aan het einde van de workshop, zullen we deze uitdagingen aan elkaar koppelen en zal de hond een mini parcours kunnen lopen.
Het is belangrijk dat de hond basiscommando’s kent en ontspannen kan werken met de baas.
Meer weten over deze leuke hondensport? Klik op deze link: http://www.doggo.nl/artikelen/hondensport/hoopers-hondensport/
 
Locatie Spaarndam
Dinsdag 10 jui 19.00 uur.
Kosten €13,-
 
Locatie Haarlem
Vrijdag 20 juli om 19.30 uur en 3 augustus om 19.00 uur
Kosten €13,-
  

Puzzeluurtje

Laat uw hond zijn neus gebruiken tijdens de puzzelavond en kom er achter welk effect puzzelen op uw hond heeft. Ze worden rustiger in huis en zijn echt voldaan na het speurwerk dat ze hebben uitgevoerd. Tijdens deze spelavond zullen wij dieper ingaan op de voordelen en kunt u verschillende hondenpuzzels uitproberen. Mocht u geďnteresseerd zijn in een spel dan bestaat ook de mogelijkheid om dit te kopen, maar daarnaast kunt u de spellen ook huren. Alle honden zijn welkom, ook pups en honden met blessures.

Vrijdag 6 juli om 19.30 uur

Locatie Haarlem

Dinsdag 10 juli om 20.00 uur

Locatie Spaarndam

Kosten €13,-

 

Rally-O

Hond & baas leggen samen een parcours af waarin ze een verschillende oefeningen doen. Denk hierbij aan volgen (zowel vast als loslopend, stabiele zit- en ligoefeningen, het lopen van een slalom, een sprong en nog vele andere oefeningen. Als extra oefeningen zullen er trucs zoals het lopen van een rondje om je benen of een weave tussen de benen door, maar ook het springen over een hindernis of het lopen door een tunnel worden toegevoegd.

Vrijdag 13 juli om 20.00 uur

Locatie Haarlem

Kosten €13,-

Treibball 

Bent u benieuwd naar deze leuke hondensport, dan is dit het moment om mee te doen!!

Treibball is een in Nederland nog jonge sport, die steeds meer aan populariteit wint. 
Doordat de sport weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Daarnaast is de sport leuk voor elk ras, klein of groot.

De rode draad van het spel is dat de hond de bal naar u toe drijft. U staat zelf bij een goal en de hond drijft de bal(len) naar u toe, het doel in. Natuurlijk zijn er een heleboel spelvarianten, waar ik u graag kennis mee wil laten maken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw hond naar links of rechts sturen en vervolgens de ballen op kleur naar u toe laten drijven.

Wanneer: binnenkort
Kosten per uur: €13,-

Wilt u zich inschrijven voor een van deze workshops of wilt u meer informatie, mail naar  info@kennemerhondenschool.nl