Workshops

Tricks and trucs/ freestyle   

Een leuke uitdagende workshop met oefeningen zoals:

-Turn en twist
-Cirkel
-Weave 
-Kruipen van mat naar mat
-Sprong over je armen en benen
-Pootjes vegen

En als er verzoeken zijn, dan nemen we die mee!

Wanneer: vrijdag 4 augustus om 19.00 uur
Kosten per uur: €12,50

 

Puzzeluurtje

Laat uw hond zijn neus gebruiken tijdens de puzzelavond en kom er achter welk effect puzzelen op uw hond heeft. Ze worden rustiger in huis en zijn echt voldaan na het speurwerk dat ze hebben uitgevoerd. Tijdens deze spelavond zullen wij dieper ingaan op de voordelen en kunt u verschillende hondenpuzzels uitproberen. Mocht u ge´nteresseerd zijn in een spel dan bestaat ook de mogelijkheid om dit te kopen, maar daarnaast kunt u de spellen ook huren. Alle honden zijn welkom, ook pups en honden met blessures.

Wanneer: vrijdag 4 augustus om 20.00 uur
Kosten per uur: €12,50

Hoopers

Een uitdagende sport voor honden van alle leeftijden. De hond zal een parcours leren afleggen dat bestaat uit tunnels, tonnen en natuurlijk de hoopers. Een fysieke maar ook mentale sport. Samenwerken staat voorop en u en uw hond zullen voldaan naar huis gaan. Voor meer informatie over deze sport ga naar http://www.doggo.nl/artikelen/hondensport/hoopers-hondensport.php 


Wanneer: 17 oktober 2017 om 18.00 uur (Vol)

Kosten: €12,50
 

 

Niet trekken aan de lijn en hierkomen

In deze workshop krijg je veel tips en adviezen om de hond aan een slappe lijn te laten wandelen. Ook het hierkomen nemen we mee om nog meer contact op de baas te vestigen. Belangrijk is in deze workshop dat je een dosis doorzettingsvermogen en geduld meeneemt.

Wanneer: vrijdag 7 juli om 19.00 uur
Kosten: €12,50 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sport en spel speciaal voor kids

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen en ook voor honden van alle leeftijden. U werkt aan oefeningen zoals het maken van cirkels om u heen en de hond tussen uw benen laten weaven. Ook gaan we werken aan trucs, zoals speeltjes opruimen. 

Wanneer: volgt
Kosten per les: €12,50
 
Bootcamp met de hond
In deze workshop doen we kleine spierversterkende oefeningen voor baas en hond. De baas kan werken aan conditie en de hond leert daarnaast rustig te zijn bij de oefeningen die de baas uitvoert. We bouwen alles heel rustig op. Het zal geen intensieve work out worden, maar voornamelijk fun en samenwerken met de hond. En is voor elke leeftijd van baas en hond geschikt. Deze workshop kun je ook zien als voorbereiding van een echte bootcamp les met de hond.
Wie durft?
Wanneer: vrijdag 9 juni om 19.00 uur 

Hersenwerken 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die de hond aan het werk wil zetten. Leer hem werken met zijn neus. De hond ontspant, wordt mentaal uitgedaagd en kan zijn energie goed kwijt. Het samenwerken staat voorop.
U krijgt handige tips om de hond lekker bezig te houden in en om het huis. Daarnaast geef ik uitleg over huis-, tuin- en keukenvoorwerpen en de veiligheid hiervan. Deze workshop is ook heel geschikt voor honden met blessures en honden met lijnrust vanwege een operatie, die dus niet veel mogen wandelen of spelen en hierdoor hun energie niet kwijt kunnen. Ook pups kunnen meedoen aan deze uitdagende spelletjes. 


Wanneer: vrijdag 9 juni 20.00 uur

Kosten: €12,50  

 

Zelfbeheersing

In deze workshop leer je je hond zelfbeheersing aan. De tijd dat er koekjes uit je handen worden gegrist is voorbij, ook leer je je hond dat zelfbeheersing en rust hem meer oplevert dan druk om je heen te springen. Je leert je hond op jouw voorwaarden actie te ondernemen. Je zal door deze oefeningen veel meer (oog-) contact krijgen met je hond. Interesse? Geef je op voor deze workshop waar de nadruk ligt op zelfbeheersing, rust en spel.

Wanneer: binnenkort
Kosten per uur: €12,50

Rally-O

Hond & baas leggen samen een parcours af waarin ze een verschillende oefeningen doen. Denk hierbij aan volgen (zowel vast als loslopend, stabiele zit- en ligoefeningen, het lopen van een slalom, een sprong en nog vele andere oefeningen. Als extra oefeningen zullen er trucs zoals het lopen van een rondje om je benen of een weave tussen de benen door, maar ook het springen over een hindernis of het lopen door een tunnel worden toegevoegd.

Wanneer: volgt
Kosten per uur: €12,50 

Treibball 

Bent u benieuwd naar deze leuke hondensport, dan is dit het moment om mee te doen!!

Treibball is een in Nederland nog jonge sport, die steeds meer aan populariteit wint. 
Doordat de sport weinig belastend is, is deze leuke sport ook zeer geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Daarnaast is de sport leuk voor elk ras, klein of groot.

De rode draad van het spel is dat de hond de bal naar u toe drijft. U staat zelf bij een goal en de hond drijft de bal(len) naar u toe, het doel in. Natuurlijk zijn er een heleboel spelvarianten, waar ik u graag kennis mee wil laten maken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw hond naar links of rechts sturen en vervolgens de ballen op kleur naar u toe laten drijven.

Wanneer: vrijdag 23 juni 30.00 uur  
Kosten per uur: €12,50

Wilt u zich inschrijven voor een van deze workshops of wilt u meer informatie, mail naar  info@kennemerhondenschool.nl