Vervolg op de puppycursus geschikt voor honden vanaf ongeveer 16 weken

In deze beginnerscursus komen reguliere gehoorzaamheidsoefeningen aan bod, zoals;
zit, lig, blijf, en oefeningen die zorgen voor meer aandacht voor de eigenaar.

 Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zelfbeheersingsoefeningen, het niet opspringen tegen bezoek of eigenaar en het “hierkomen”. We zullen ingaan op het eten van de straat en het loslaten van voorwerpen. Wandelen aan een slappe lijn is ook onderdeel van deze cursus. Iedereen traint naar eigen niveau, zodat geen hond of baas verveelt raakt. En is het ons doel dat je de lichaamstaal van jouw eigen hond, maar ook de lichaamstaal van andere honden, leert lezen, zodat de opvoeding “bijna” vanzelf zal gaan. Alle oefeningen worden creatief aangeboden en hierdoor als leuk ervaren bij zowel de hond, als de eigenaar.

Een vrolijke gehoorzame hond

Er wordt aandacht besteed aan het gedrag van de hond en zijn lichaamstaal. We kijken samen hoe we jouw hond kunnen motiveren, met als doel een vrolijke opgevoede hond. De onderlinge band wordt versterkt en jouw hond gaat het leuk vinden om samen te werken! Belangrijk is dat je de hond leert begrijpen en hierdoor op een succesvolle manier aan de slag gaat. Zowel jij als jouw hond krijgen op deze manier nog meer vertrouwen in elkaar.

*Clicker en kennismakingsles toevoegen*

Locaties

Kerkweg 19, Spaarndam (In de winter trainen we overdekt). Het klinkt misschien ver, maar deze landelijke locatie ligt achter de Veerplas

Prijs en info cursusduur
€150 voor 8 lessen a 45 minuten
€ 90 verkorte versie van 4 lessen (alleen beschikbaar voor de zomervakentie 2024)
€220 voor 6 lessen in privévorm a 30 minuten

Groepsgrootte groepslessen
Maximaal 5 cursisten

Er zijn nog plekken vrij in onderstaande cursussen:
Elke week wordt de website geüpdatet met nieuwe groepslessen. Staat er geen geschikte dag voor je tussen, stuur dan een e-mail naar info@kennemerhondenschool.nl. Bij voldoende animo plannen we extra cursussen.

Kennismakingsles

Voor honden vanaf een leeftijd van 8 maanden zullen we na inschrijving van een cursus contact met je opnemen om een kennismaking les af te spreken. In deze les kun je vragen stellen, helpen we je vast op weg met de punten waar jullie tegenaan lopen en krijg je oefeningen mee naar huis. Ook kijken we of je je voor de juiste cursus hebt aangemeld.
De les duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn wel wat kosten aan verbonden a €32,50.
Deze lessen kunnen ook geboekt worden voor honden die jonger dan 8 maanden zijn. Soms is het best fijn wat handvatten te krijgen nog voor jouw cursus van start gaat. Aanmelden voor een kennismaking les doe je door hier te klikken of door een e-mail te sturen met jouw voorkeursdagen naar info@kennemerhondenschool.nl.

Een Franse Bulldog met een rode halsband

Clickertraining

Vanaf de beginnerscursus ontvangt u indien u dit wenst een clicker en leert u de voordelen kennen van dit hulpmiddel. Ook maken wij u bekend met een beloningswoord. U zult merken dat door het gebruik van de clicker of het beloningswoord en daaropvolgend een beloning, dat uw hond sneller zal leren. Uw hond zal de clicker of het beloningswoord associëren met: er komt iets leuks en zal nog beter zijn best voor u doen! Trainen wordt hierdoor leuk voor hond en baas.

In de puppycursus maken we nog geen gebruik van de clicker.

Puppycursus

In onze puppycursus leer je alles over jouw pup; hoe zij denken, hoe zij leren, en leer je hun lichaamstaal kennen.
Oefeningen zoals hierkomen, aandacht voor jouw, zelfbeheersing en wandelen aan de slappe lijn komen in de cursus aan bod. Voerbaktraining en verzorging, zoals tandjespoetsen staat ook op het menu. Bij het puppyspelen geven we informatie hoe spel tussen honden onderling er uit moet zien.
Daarnaast maak je kennis met hersenwerkspelletjes die geschikt zijn voor jouw pup om hem ook mentaal uit te dagen. Tijdens de lessen kun je vragen stellen in het daarvoor bestemde vragenrondje.
Een leuke cursus waarbij je jouw pup leert begrijpen, de hondentaal leert kennen en samen op ontdekking gaat.

Puppycursus en socialisatiecursus in één

In deze cursus gaat het om de socialisatie van jouw pup. Jouw puppy maakt kennis met andere mensen, honden, geluiden en kan op ontdekking gaan in het puppyparcours. Een uitdagend parcours met wiebelende voorwerpen, een tunnel, een klimplaats, een vreemde ondergrond, een wip en nog veel meer.

Clickertraining

In de puppycursus maak je nog geen gebruik van de clicker.

Wanneer starten met de puppycursus

Onze cursus is geschikt voor pups tussen de 9 en +/-20 weken.
Het is belangrijk dat de pup ongeveer een week heeft kunnen wennen aan zijn nieuwe thuis en ook hebben wij de voorkeur dat pups de 9-weken vaccinatie of een titerbepaling hebben gehad als ze starten op de hondenschool.

Vaak is een puppyprivéles in de eerste of in de tweede week dat de pup bij u is komen wonen, heel prettig om de handvatten te krijgen voor een goede start.
Wij komen ook bij jullie thuis.
Gemiddeld is de wachttijd voor een privéles 2 tot 3 weken.

Locaties en dagen:
Kerkweg 19, Spaarndam (In de winter trainen we overdekt).
Het klinkt misschien ver, maar deze mooie landelijke locatie ligt achter de Veerplas.
Kosten:
€125 voor een cursus van 6 weken a 50 minuten, max 5 cursisten
€220 voor een privécursus van 6 weken a 30 minuten
Inbegrepen:
Hand-out met oefeningen en video’s via e-mail.

Er zijn nog plekken vrij in onderstaande cursussen:

Elke week wordt de website geüpdatet met nieuwe groepslessen. Staat er geen geschikte dag voor je tussen, stuur dan een e-mail naar info@kennemerhondenschool.nl. Bij voldoende animo plannen we extra cursussen.