Over Natasja

Kynologisch instructeur en gedragstherapeut. 

Op jonge leeftijd wist ik al dat mijn beroep iets te maken moest hebben met dieren. Dieren hebben altijd een bijzondere plek bij mij ingenomen en door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat ook dieren gevoelig zijn voor mijn aandacht.

In eerste instantie werkte ik parttime op de hondenschool naast mijn baan als dierenartsassistente bij dierenkliniek Santpoort en Bloemendaal. Door het toenemen naar de vraag van hondentrainingen ben ik mijn hart gaan volgen en werk ik fulltime, als kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden.

Ik heb de opleiding Kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie en de opleiding Gedragstherapeut bij Dog Vision gedaan en probeer continu mijn kennis over de relatie tussen de hond en zijn baasje te intensiveren. Ik bezoek geregeld bijscholingsdagen, seminars, themadagen en workshops. Ik heb de opleiding hondentrimster gedaan en parttime bij een trimsalon gewerkt, dus met vragen over vachtverzorging bent u bij mij aan het goede adres.

Natasja - Kynologisch instructeur en gedragstherapeut

Bewustwording, wederzijds begrip en respect

Les geven is iets wat ik heel graag doe. Mijn doel is om de band tussen hond en hun baas te versterken. Daarnaast is het mijn taak om de baas bewust te maken van zijn of haar handelingen ten opzichte van de hond en is het van belang om de hond te leren lezen. De samenwerking met, of het coachen van de hond zal hierdoor prettig verlopen en het wederzijdse begrip en respect groeit.

Opleidingen en cursussen

 • Kynologisch instructeur Martin Gaus
 • Gedragstherapie voor honden Dogvision
 • Puppy Specialisatiecursus Martin Gaus
 • Pubers en Hormonen Sam Turner
 • Activiteitencoach Tinley
 • Vechtende honden uit elkaar halen en dan Tinley
 • Instructeursopleiding Hoopers
 • Instructeursopleiding Treibball
 • Instructeursopleiding Doggydance Freestyle
 • Instructeursopleiding Impuls Controle (zelfbeheersing bij honden)
 • ABC Training
 • Diverse wetenschappelijke lezingen, o.a. effecten van castratie
 • Hondentrimmer
 • Verschillende workshops
 • Dierenartsassistent
 • Diverse communicatietrainingen

Over Linda

Kynologisch instructeur en gedragstherapeut

Na een aantal jaar les te hebben gegeven bij een hondenschool van de Dierenbescherming, wilde ik me verder verdiepen in het gedrag van honden. En vooral specifiek gedrag van honden in combinatie met hun levenssituatie. Want wat wordt er van een hond verwacht? En welk gedrag wordt door de eigenaar als storend ervaren? En wat heeft de hond eigenlijk nodig zodat er aan zijn welzijn wordt voldaan? Tenslotte is ook normaal hondengedrag niet in iedere situatie heel wenselijk voor het baasje. Kortom wie zit er nou eigenlijk aan de andere kant van de lijn en hoe kun je daar als begeleider invloed op uitoefenen.

Bewustwording en totaalplaatje

Graag help ik om mensen bewuster te maken van het totaalplaatje van het gedrag van de hond waar ze voor gekozen hebben. En welke rol ze daar zelf in (kunnen) hebben. Zodat ze samen verder kunnen.

Opleidingen en cursussen

Opleiding kynologisch instructeur bij de Dierenbescherming en Martin Gaus
Gedragstherapie bij Dogvision

Hartelijke groeten,
Linda Schellinger

Over Ellen Romeijn

Kynologisch instructeur

Na een geruime tijd in de tandheelkunde gewerkt te hebben realiseerde ik mij dat ik hier niet gelukkig van werd. 

Ik ben toen goed na gaan denken wat ik wel wilde met mijn leven en mede dankzij mijn eigen hond kwam ik al snel tot de conclusie dat ik met dieren en met name honden wilde werken.
Vervolgens ben ik gestart met de opleiding kynologisch instructeur, deze heb ik inmiddels afgerond en doe volg ik op dit moment de opleiding hondengedragstherapeut bij Dogvision.

Kennis en lichaamstaal

Ik vind het waanzinnig interessant hoeveel kennis er nu is over onze trouwe viervoeters en wat zij ons allemaal kunnen vertellen met hun lichaamstaal.
Via een stageperiode kwam ik bij Natasja terecht en samen hebben wij besloten dat ik bij haar mag komen werken. Naast mijn studie wil ik mij ook nog verder ontwikkelen als instructeur in “fun”lessen zoals doggydance.

Opleidingen

Kynologisch instructeur bij Dogvision
Gedragstherapie voor honden bij Dogvision (in opleiding)
Diverse lezingen bijgewoond van o.a. Monique Bladder en HondenLot

Over Lara

Kynologisch instructeur

Hallo allemaal!
Mijn naam is Lara Weller, ik ben 30 jaar oud en kom uit Haarlem. Ik ben van jongs af aan heel erg dol op honden en wilde hier heel graag meer over weten.

Hoe communiceren honden, hoe voelen ze zich nou echt, wat kan ik doen om ze beter te begrijpen? Allemaal vragen waar ik graag meer over wilde weten. Ik ben daarom verschillende cursussen gaan volgen, heb mijn kynologische papieren bij Martin Gaus behaald en loop sinds 2017 mee als assistent bij de Kennemer Hondenschool om ervaring op te doen in het lesgeven. Sinds afgelopen jaar geef ik zelfstandig les waaronder de pups, basis I en basis II lessen, ontzettend leuk om te doen!

Begrijpen van de hond

Daarnaast ben ik sinds 2019 werkzaam binnen het KNGF Geleidehonden. Ik heb hier 3 jaar als hondentrainer gewerkt en ben op dit moment werkzaam als evenementen coördinator binnen het KNGF Geleidehonden. Ik krijg ontzettend veel energie van de combinatie hond en mens en vind het erg leuk en uitdagend om mensen verder te helpen om hun lieve viervoeter beter te ‘begrijpen’. Ook om zodoende de band te verbeteren en/of versterken tussen hond en baas. Samen met mijn ouders heb ik hele een lieve labrador van 2,5 jaar oud waar ik in mijn vrije tijd heerlijke wandelingen mee kan maken en mee kan trainen.

Groetjes en wie weet tot snel,
Lara Weller

Opleiding

 • Diploma Kynologisch instructeur Martin Gaus
 • Meerdere HondenLot lezingen
 • ABC Training Hermina Stout
 • Lezing C- woord Marcel Nijland

Werken met mens en dier

Over Marijne (Foto volgt binnenkort)

Kynologisch instructeur

“Wat vind ik nou ècht leuk?” vroeg ik me tijdens de corona-periode af. Het antwoord was: honden, hondentraining en lesgeven. De ervaring met honden en training was er; of ik het lesgeven leuk zou vinden, was de vraag. Bij de Kennemer Hondenschool kreeg ik de ruimte om dat te ontdekken. Ik liep ruim een jaar mee als stagiair bij de geweldige instructeurs Natasja en Michael. Wat bleek er veel te leren!

Inmiddels heb ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur-Coach afgerond en is de liefde (en het respect) voor het vak alleen maar gegroeid. Mijn werk als instructeur is de perfecte tegenhanger voor mijn reguliere baan, waarbij ik voornamelijk met mijn hoofd bezig ben. Ik vind het fantastisch om mensen te helpen met de uitdaging die een pup, puber of volwassen hond met zich mee kan brengen.

Welzijnsgericht trainen is leuker èn effectiever!

Ooit begon ik met trainen op de oude methode. Slipkettingen waren de norm; jij was de baas; de hond was ondergeschikt. Een paar jaar later maakte ik kennis met clickertraining, een vorm van welzijnsgericht werken. Dat bleek ontzettend leuk! De hond wil daarbij voor je werken; je vormt samen een team.

Inmiddels is welzijnsgericht trainen gelukkig heel normaal. En de wetenschap laat zien dat dit ook effectiever is. Daarom kan ik me goed vinden in de uitgangspunten van onze hondenschool. Het gaat over begrip, samenwerken en vooral over van elkaar genieten. Een blije hond èn eigenaar, daar ga ik voor.

Opleidingen en cursussen

 • Basiskennis Honden – Martin Gaus Academie
 • Opleiding Kynologisch Instructeur-Coach – Kynotrain
 • Workshop Concept Trainen – DogsTalk Pro

Over Coen

Hoi, ik ben Coen en geef les als Puppy en Basis instructeur voor de Kennemer Hondenschool.

Ik ben zoals zo veel kinderen dat doen met de droom opgegroeid om met honden te mogen werken.

Samen met mijn vriendin heb ik ons eerste appartement kunnen kopen en deelden wij deze droom om eigenaar, familie, vriendjes en ouders te zijn van een huisdier. Wij zijn trotse eigenaar van Islay, onze Australische Herder. Met haar zijn wij uiteraard begonnen met het volgen van puppy lessen om houvast te krijgen in hoe we eigenlijk zo’n prachtige kleine pup op moeten voeden en met de wereld om leren te gaan.

In de lessen bij Natasja en daarbuiten heb ik heel veel kennis op gedaan en veel geleerd over hoe honden opgroeien en de wereld zien en hoe zij deze ervaren. En daarbij geleerd wat wij als baasjes kunnen doen om dit binnen onze grenzen, spelenderwijs zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. Dit deelde ik uit enthousiasme ook graag met mede cursisten in de lessen die wij met Islay volgden.

Sinds het begin van onze puppy lessen viel het Natasja al op dat ik met passie deel nam en wilde leren maar ook vooral mijn kennis met andere wilde delen. En zo zijn wij samen in gesprek gegaan of ik meer wilde doen dan alleen de lessen volgen. Uiteraard werd ik hier direct enthousiast van en ben na het afronden van de eerste puppy cursus bijna direct mee gaan lopen in de lessen naast Natasja. Ook ben ik diverse instructeurscursussen, -workshops en lezingen gaan volgen om mijn kennis verder op te bouwen en blijf dit zeker doen om op de hoogte te blijven van de nieuwe theorieën om dit weer vol enthousiasme te delen met iedereen!

Prettig kennis te maken en ik hoop een ieder uiteraard tegen te komen op de hondenschool,

Groetjes Coen Jonkers