Speuren

Speuren met honden, wat is dat eigenlijk? Speuren bij de Kennemer hondenschool bestaat uit twee elementen welke gecombineerd kunnen worden. Deze twee elementen bestaan uit het zo genaamde “mantrailen” en objecten vinden.

Bij mantrailen leren we de hond samen met de eigenaar op zoek te gaan naar een persoon.
Bij objecten gaan we voorwerpen zoeken welke steeds kleiner of gekker kunnen worden. Het spoor proberen we zo precies mogelijk uit te werken tot een succes. De hond leert, als hij het object gevonden heeft, het voorwerp aan te wijzen.

In feite kan elke hond speuren en zullen we samen met jou op zoek gaan naar de motivatie van jouw hond. Plezier moet voorop staan in de lessen!
Het is een hondensport waarbij we de honden vooral mentaal uitdagen. Dus ook voor honden met fysieke beperkingen is speuren een goede en veilige sport.
Ook voor honden die kampen met probleemgedrag kan speuren veel afleiding en rust geven.
Kortom speuren is een mooie uitlaatklep voor elke hond!

Op vrijdag zijn we vooral bezig met het vinden van objecten. Op zaterdag maken we een combinatie van beide elementen, dus mantrailen en het speuren naar objecten.

Let op: deze cursus is ook intensief voor de baas zelf, het is dan ook belangrijk om zelf ook in goede fysieke gesteldheid te zijn

Cursusduur:
4 lessen
Lesduur en tijden:
30 minuten per cursist
Vrijdag- of zaterdagochtend tussen 9.15 en 11.30 uur
Aantal cursisten:
Individuele les!
Locatie:
o.a. Spaarndam, Haarlem, Velserbroek, Beeckesteijn en andere locaties
Toelatingseisen:
De hond wil graag met de baas aan de slag. Deze cursus is ook intensief voor de baas zelf, het is dan ook belangrijk om zelf in goede fysieke gesteldheid te zijn.

Prijs:
€125

Agenda